Det siger andre om behandlingen

“Jeg var nået til et punkt, hvor der bare skulle ske noget. Jeg var en smule spændt på setup med skype og om det føles unaturligt at snakke på den måde, men det synes jeg på ingen måde var et problem. Det var faktisk nærmest kun en fordel fordi der var 100% fokus på de talte ord (hvis det giver mening ?)

Jeg har opnået rigtig gode resultater. Har lært konkrete redskaber som jeg kan bruge i hverdagen, lært at identificere hvilke mekanismer i kroppen der er på spil og så har jeg lært at tage det hele lidt mere roligt og se på tingene fra en anden vinkel (bl.a. med øvelserne med alternative måder at tænke på, som jeg har brugt rigtig meget).

Jeg kunne bedst lide at det var så konkret. At man tager alle de farlige tanker og piller dem fra hinanden én efter én. Det er meget brugbart. Og så har det været befriende at snakke med én som bare rammer “spot on” i forhold til hvordan man har det. OG at alle tanker og følelser kan siges uden at man skal være flov, men får at vide at “det er faktisk helt normalt”.

Jeg ville helt klart anbefale dig til andre. Alle med forskellige former for angst, tvangstanker osv. Hører ofte om folk, hvor jeg tænker at de kunne have godt af at have et par sessioner med dig 😉

Der er ikke rigtig noget jeg har tænkt over skulle være anderledes.

De skal vide at man får konkrete værktøjer og at man selv skal være villig til at bruge værktøjerne og “tvinge” sig selv til at tænke i andre baner. Og så skal man også være parat til at turde sætte ord på alle de pinlige ting som man er flov over at have gjort/tænkt/sagt. Det hele skal bare på bordet – og så er det ikke så slemt alligevel ?

Jeg synes at det har været helt kanon at snakke med en med så stor indsigt i hvad der er på spil ift. angst og tvangstanker. Det har betydet at det har været brugbart fra dag ét. Og så tænker jeg jo også nogle gange at det er rart at vide at jeg kan tage fat i dig igen, hvis det lige pludselig brænder på ?”

Katrine

 

“Inden forløbet begyndte, tænkte jeg over, om det ville blive hårdt at tale om de forskellige ting. Hvordan jeg ville reagere. Selvom jeg mistænkte, at Skype-metoden ville blive upersonlig, så viste den sig faktisk at fungere glimrende. Skype er ikke en hindring. En session føles ikke “halv”, bare fordi man ikke fysisk er til stede. Der er fuld fokus på terapien og man føler sig i gode hænder. 

Jeg har fået mere ro på. Visse ting kæmper jeg stadig med, men jeg synes jeg takler det bedre. Du har tydeligvis en stor erfaring, hvilket skabte tryghed når du rådgav mig. Du var i øvrigt meget forstående og lyttede til hvad man sagde. Det var en stor hjælp, at du kunne forklare grundene til de problemstillinger jeg sad med. Det gjorde, at man ikke følte sig alene med det. 

Jeg ville bestemt anbefale dig til andre, som kæmper med angstlidelser, men måske også til mennesker, som har andre typer udfordringer. Du virker til at have brede kompetencer.

Igen skal du have et kæmpe stort tak for alt din hjælp!”

Mand i 20’erne

“Jeg har tænkt på det mange gange, men nu skal det være.

Jeg vil bare skrive et kæmpe tak til dig, fordi du hjalp mig igennem den værste krise i mit liv. Jeg har lært så utrolig meget om mig selv.

Jeg er nu begyndt at arbejde igen, efter endt barsel. Jeg er simpelthen flyvende. Jeg mærker glæden og lykkefølelsen igen og da jeg havde det allerværst, havde jeg virkelig en stor frygt for, aldrig at mærke de følelser og bare roen inden i igen.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at det har været mange års overbelastning og fortrængning der udløste den voldsomme ocd. Og nu kan jeg sagtens leve med at skræmmende tanker dukker op, og det har de sikkert altid gjort, men når jeg har det godt og passer på mig selv og mit overskud, så betyder det intet. Jeg er heller ikke bange for at få det sådan igen, da jeg nu ved at det ikke er unormalt og at det er min sårbarhed der taler til mig og det er tid til at passe bedre på mig selv.

Så tusind tak fordi du troede på mig, sagde alle de rigtige ting, gav mig de helt rigtige redskaber. Det betyder alt, at blive mødt med forståelse og ikke blive sygeliggjort. I bund og grund tror jeg, det var rigtig vigtigt for mig, at jeg ikke fik at vide jeg havde en fødselsdepression, selvom jeg tænker nu, at der har været et eller andet. Men det havde været svært for mig, at komme videre med den titel og ville have gjort tankerne værre ?

Så jeg håber du fortsætter det gode arbejde! Og jeg vil i hvert fald være åben overfor andre der også kæmper, så vi hiver hinanden op i stedet for ned.

Kæmpe stort og hjertevarme TAK fra mig.”

Kvinde i 20’erne

 

[Indsendt kommentar til brevkassespørgsmålet ”Jeg er så ked af at jeg rødmer. Hvad skal jeg gøre ved min sociale fobi? :]

Kære Amanda, Anonym – og Lotte

Jeg vil blot fortælle, at jeg har haft det på præcis samme måde, og det var utroligt hæmmende for mig – både privat og på job. For cirka 5 år siden fandt jeg tilfældigt Lottes hjemmeside og gik til en konsultation hos hende. Her for forklarede hun mig de ting, hun også beskriver ovenfor, og vi fik en grundig snak om min situation. Den samtale har ført til, at jeg nu har det langt langt bedre med min rødme, og at det næsten ikke generer mig i det daglige mere. Jeg rødmer stadig jævnligt – særligt når folk uventet spørger mig om private ting. Og jeg kan stadig gribe mig selv i at blive irriteret over, at jeg så bliver rød i hovedet. Men det vigtigste er, at jeg ikke længere “trækker mig” fra sociale situationer eller lader mig hæmme af det. Og min tendens til at rødme er også blevet langt mindre. Så stor tak til Lotte ?

KH Anna

 

“Efter at have læst din bog ville jeg bare tale med dig så hurtigt som muligt.  Jeg hungrede efter hjælp.  Det bedste ved din terapi er at det er så konkret og håndgribeligt. For mig gav du mig værktøjet. Det var virkelig godt for mig både at læse din bog og tale med dig. Så jeg vil selvfølgelig anbefale dig til dem jeg kender ,som kommer ud for problemer. Det vigtigste ved terapi er at føle sig genkendt. At psykoterapeuten forstår hvor sindsygt ondt det gør. Og det gør du. Det at du er så ærlig om dit eget liv. Det betød meget for mig. Din hjælp har betydet så meget for mig. Og din bog er en del af min værktøjskasse. Altid.”

Kvinde i 50’erne

 

“Inden jeg begyndte hos dig, havde jeg haft et forløb hos en terapeut i tankefeltterapi, som var helt sikker på, at hun kunne hjælpe på min panikangst, men det hjalp overhovedet ikke det mindste. Derfor var jeg noget skeptisk overfor at begynde på et nyt terapiforløb, for kunne du virkelig sætte dig ind i, hvordan jeg havde det under panikangst, når jeg ikke engang selv kunne beskrive denne mærkelige følelse?

Under terapiforløbet hos dig har jeg opnået forståelse for hvor almindelig angst er i vores samfund, forståelse af de fysiske symptomer, som man oplever under panikangst, ændret tankegang under panikangst, dvs. jeg ved, at man ikke besvimer, og behøver derfor ikke tænke f.eks. hvad hvis jeg besvimer og kører ind i den betonklods osv., og at jeg igen kan køre over 60 km/t.

Det som jeg bedst kunne lide ved at få terapi hos dig var, at du selv havde oplevet angst og derfor kunne sætte dig 100% ind i, hvordan man havde det. Derudover er du jo et positivt og humoristisk menneske, som man hurtigt får tillid til. ☺

Derudover kunne jeg også godt lide, at det hele byggede på et videnskabeligt grundlag. Desuden synes jeg, at det er super, at du på dine feedback papirer efter hver session spørger, om der er noget særligt, som man vil have, at der bliver drøftet til næste session. På den måde får du skræddersyet hver session til hver enkelt person, og jeg tror også, at det var en af grundene til, at jeg virkelig synes, at jeg fik meget ud af forløbet.

Jeg vil bestemt anbefale dig til andre, fordi de redskaber som du giver, de rent faktisk hjælper på angst, og også fordi du kan sætte dig 100% ind i, hvordan man har det pga. dine egne erfaringer med angst. Jeg vil anbefale dig til alle “slags” mennesker, fordi du netop skræddersyer hver session til den enkelte, og det gør, at du kan hjælpe, uanset hvilken type at man er.

Jeg synes, at det vigtigst at folk ved, at du selv har oplevet angst, og derfor ved du på baggrund af egne erfaringer, hvad der virker og ikke virker på angst.

Du er super god til dit arbejde.”

Kvinde i 30’erne

 

“Eftersom at jeg havde været klient hos en del psykologer og terapeuter tidligere, var jeg ret skeptisk, da jeg startede hos Lotte. Jeg var med andre ord i tvivl om hvorvidt hun var i stand til at give mig en viden, jeg ikke havde i forvejen ift. min problematik.

Jeg har opnået rigtig gode resultater siden forløbet startede. Lotte har givet mig en ny indsigt i min problematik – og hun har desuden (som den første) kunne fortælle med ord præcist hvad det var som netop jeg sloges med. Dette har givet en stor ro.

Inden for emnet angst, har Lotte en stor indsigt og viden. Det at hun selv har erfaring inden for emnet har betydet meget for mig som klient. Hun er åben og svarer gerne på spørgsmål ang. dette. For mig har det desuden betydet meget at sidde overfor et menneske som ved præcis hvad du gennemgår, og i høj grad kan hjælpe dig på rette vej. Hun er i stand til at skabe et rum, hvor der plads til DIG og dine følelser.

Lotte er ikke bare en dygtig terapeut, men også et varmt og sødt menneske. Hun er både til alvor og grin, hvilket betyder at man som klient bliver omfavnet bredt.

Jeg vil klart anbefale Lotte til mennesker som lider af angst. Det hjælper!!! Hun har ”regnet angsten ud” og ved hvordan den kan tæmmes. Samtidig giver hun dig gode værktøjer til at acceptere angsten og de svære tanker når de kommer.”

Kvinde, studerende, i 20’erne

 

“Jeg vil lige sende dig en opdatering på mig, efter mit forløb. Kort sagt, er alt forandret 🙂

Jeg har nu flere gange udsat mig selv for situationer hvor jeg tidligere ville opleve meget tydelige kropssymptomer med ubehag, sitren i kroppen, svimmelhed, tør mund osv osv. Jeg fik jævntligt angstanfald – de kunne opstå midt i møder, hvor tanken om at falde om med hjertestop nogle gange fyldte så meget, at jeg slet ikke var til stede ved mødet.

Alt det er slut nu. jeg prøvede forsigtigt i dag, at fremprovokere de gamle angsttanker om, at “om lidt falder du om…” det var rigtig svært for mig, for jeg kunne ikke fremkalde hverken symptomer eller finde ind i angsten. Det var fantastisk!

Der vil givetvis komme episoder næste gang jeg skal ud og flyve, men det er jeg jo opmærksom på og følger de aftaler vi har lavet.

Jeg ved godt, at vi aftalte to telefon sessions, men jeg behøver dem ikke. Jeg er fri 🙂

Tusind, tusind, tusind tak. Jeg er så taknemmelig for, at jeg kan leve et frit liv.

Jeg håber ikke vi mødes igen :-)) Men jeg vil anbefale dig til alle.

De bedste hilsner – og igen, tusind tak.“

Mand i 30’erne

 

“Ved at gå hos dig har jeg bl.a. fået indsigt i og forståelse for, hvorfor jeg nogle gange reagerer, tænker og handler, som jeg gør. Jeg har desuden fået redskaber til at kunne håndtere adfærd og tanker der gør mig ked af det og urolig. I den meget konkrete ende kan jeg nu visualisere et ”skema” med en kolonne der hedder ”bekymringstanker” og en kolonne der hedder ”Det kan jeg gøre noget ved”. Det skema tænker jeg rigtig tit på, hvis jeg er lige på vippen til at kaste mig ud i et negativt tankemønster, hvor jeg alligevel ikke kan gøre noget ved det.

Et andet nøgleord jeg har lært er: Uvished. Accepter uvisheden. Accepter uvisheden og at der er ting som du aldrig får svar på, og sådan er det. Det har også hjulpet mig til at give slip.

Jeg har lært at der er nogle ting i mit liv som jeg er ked af, som man godt kan betegne som en sorg. Og at det er ok at konstatere at det er en sorg, og man gerne må sætte punktum ved det at det er en sorg. Jeg kan mærke at det har givet mig mere ro omkring de kedafdet-ting. Tidligere har jeg måske følt at det er en kedafdethed som skulle løses, så man ligesom kunne smide den væk og på den måde komme videre. Men jeg kan mærke at det i langt højere grad hjælper mig at give plads til kedafdetheden, at acceptere den og acceptere at det er den del af én og på den måde finde ud af, at “kedafdetheden” godt kan være med én på en “sund” måde, når nu det skal være.

En af de dele der har bidraget positivt for mig er når du har tegnet på tavlen. Det har gjort alle mine abstrakte følelser lidt mere konkret og det har på en eller anden måde været rart at nogle af mine følelser godt kunne “videnskabeliggøres.”

Gennem vores forløb har jeg lært bedre at kunne lide mig selv. Måske fordi jeg har fået større accept for hvem jeg er. Jeg har fået mere ro i maven og i kroppen generelt.

Jeg vil gerne understrege hvor glad jeg har været for at gå hos dig og hvor meget din hjælp har betydet for mig. TUSIND TAK.”

Kvinde, studerende, i 20’erne

 


“Jeg har fået arbejdet med min ocd og er kommet rimelig godt igennem den. Jeg har fået værktøjer til at håndtere den. Desuden har jeg fået arbejdet med at sige fra, samt arbejdet med min tendens til perfektionisme. Du har været god til at give råd og vejledning. Der har været hjemmearbejde efter hver session. Man skal være klar til at arbejde med sin udfordring, samt der er god hjælp og støtte ift at overkomme sin udfordring. Du er meget kompetent og har stor erfaring med/viden om ocd. Jeg vil anbefale dig til venner og bekendte.
Jeg har været meget taknemmelig for mit forløb hos dig, hvilket har hjulpet mig rigtig meget – TUSIND TAK Lotte 🙂 Du er en mega god terapeut.” 

Kvinde i 40’erne

 

“Kære Lotte

Du kender mig fra tidligere jeg var den første eller en af dine første Skype klienter , jeg vil bare sige dig tak for al din hjælp. Jeg bliver stadig glad jeg høre din venlige stemme her i forbindelse med angst, den gir mig en eller anden form for tryghed.

Har du aldrig tænkt på at udgive dine nyhedsbreve på cd , så får man ikke kun dine kloge ord men også din venlige stemme . Det at høre den er beroligende og angst dæmpende., på mig , mon ikke det skulle forholde sig ligesådan for andre.

Kære Lotte jeg mener bestemt ikke du skal holde op med at have klienter , det at være i kløerne på dig er abselut at foretrække . Endnu en gang tak for din hjælp.

Kærlig hilsen og knus.”

Helle

 

”Du har givet mig en klar forståelse af, hvilket problem jeg har. Og metoden til at komme ud af det. Det interessante er, at når jeg tænker, at jeg gerne vil ”have mere angst”, så forsvinder angsten faktisk. Det må være et godt tegn. ? Jeg følte med det samme, at vi var på bølgelængde. At du gav mig både en teoretisk viden og de konkrete redskaber, og at det var et meget skræddersyet forløb, der var helt tilpasset mig. Jeg vil bestemt anbefale dig til andre folk med angstproblemer. De kan være sikre på, at forløbet tilpasses individuelt, og at det hele føles trygt. Din seriøsitet viste sig også ved, at du – selvom vi havde en aftale ugen efter – sagde til mig, at vi skulle udsætte aftalen, så jeg fik tid til at øve mig. Det var rigtigt. Endnu engang stor tak for hjælpen.”

Kvinde i 40’erne

 

”Takket været din hjælp har jeg uden problemer været på hospitaler flere gange og kan køre i elevatorer uden angst. Jeg sender dig ofte en taknemmelig tanke!”

Mand i 60’erne

“Jeg havde et stort behov for at snakke med en der kender til det at have angst. ? Forløbet har gjort mig meget klogere på angstens væsen og hvordan jeg kan håndtere den. Angsten er ikke væk, men jeg er begyndt at se på angsten på en mere konstruktiv måde, og det giver overskud til at lave øvelserne som du har introduceret undervejs. Det jeg bedst kunne lide ved terapien var at du selv har haft angst, og at du ikke ser angst som en sygdom. Jeg ville ubetinget anbefale dig til andre, for du ved hvad du snakker om. Du kender til angsten gennem egne oplevelser, og du har en stor teoretisk viden og praktisk erfaring i håndtering af angst. Du er en kender og er meget omsorgsfuld.”

Kvinde i 50’erne

 

”Din gennemgang af, hvorfor man får angst, og hvad man kan gøre for at afhjælpe den, var meget oplysende, og det gav mig håbet om, at jeg kunne få det meget bedre!”

Kvinde i 40’erne

 

“Fik lige lyst til at skrive til dig, at disse breve, som jeg skriver til mig selv er et kanongodt værktøj. Jeg skriver dem næsten dagligt, og jeg får fantastiske selvindsigter.”

Kvinde i 40’erne

 

”Jeg vil ikke sige, at jeg er kureret, for som du også gjorde mig opmærksom på, så slipper jeg aldrig af med min tendens til at rødme. Men 1000 ting er faldet på plads hos mig, og jeg har nu lært, at ”jeg kan tåle det”, når jeg rødmer. Og det kan jeg. Næsten altid ? Under alle omstændigheder har det ikke længere negativ fokus i mit liv. Så af hjertet tak. Det er den bedste hjælp jeg har fået nogensinde angående det problem (og jeg har forsøgt en del forskellige ting).”

Kvinde i 30’erne

 

“Jeg var begyndt at blive bange for, at min hjerne havde mistet evnen til at sove. Nu sover jeg igen uden problemer de allerfleste nætter. Jeg må indrømme, jeg ikke helt troede, det ville “virke” på mig, og at det ville være mere kompliceret.”

Mand i 40’erne

 

”Min fremlæggelse gik godt. I den første del var jeg lidt nervøs, men jeg faldt mere til ro, og følte, at jeg bare kunne snakke og få alle detaljerne med. Tusind tak for al hjælpen.”

Teenagepige

 

”Det rykkede for alvor, da du fik mig til at forstå, at den kontrol, som jeg troede hjalp mig, i virkeligheden var det, der var problemet.”

Mand i 30’erne

 

”Det har været en kæmpe øjenåbner at lære at anerkende mine følelser og være i dem – i stedet for at reagere på dem og skamme mig over dem. Nu er det mig, der bestemmer, hvad jeg vil skamme mig over.”

Kvinde i 50’erne

 

”Det har været en aha-oplevelse at opdage, at angsten i virkeligheden kommer i mange ”forklædninger”. Jeg lader mig ikke længere snyde af angsten til at reagere på indholdet i de bekymringstanker, der dukker op.”

Kvinde i 30’erne

 

”Du har i dén grad åbnet mine øjne for, hvad det er for nogle ting, jeg går og gør, som kommer til at styrke min angst. Det var jeg slet ikke bevidst om før. Tak for de mange konkrete redskaber, jeg har fået.”

Mand i 40’erne

 

”Jeg har slet ingen angst for lukkede rum mere! Tusind, tusind tak.”

Kvinde i 50’erne

 

”Nu kan jeg gå på scenen igen uden at frygte, at angsten skal slå benene væk under mig. Jeg ved præcis, hvad jeg skal gøre, hvis angsten nogensinde skulle dukke op igen, så nu skal jeg ikke mere gå og være bange for, at jeg bliver nødt til at lægge karrieren på hylden.”

Mand i 30’erne

 

”Du har lært mig, at når jeg taler til angsten i stedet for at prøve at undvige den med ”rationelle tanker”, kan jeg stille og roligt få kontrol over den.”

 Kvinde i 20’erne

 

”Ved at gå hos dig har jeg efterhånden indset, at jeg skal acceptere mig selv som menneske, og at det er helt i orden bare at være menneskelig, og at jeg ikke hele tiden behøver at måle mit eget værd. Det har været svært at nå hertil, men det er en stor lettelse, som påvirker rigtigt mange områder i mit liv.”

Kvinde i 30’erne

 

“Din humor og din uhøjtidelige indstilling til dig selv har betydet, at jeg ikke har følt mig som “patient” eller som et “tilfælde”. Det har gjort det nemmere for mig at tale om de ting, hvor jeg ikke føler mig perfekt.”

Mand i 50’erne

 

”Jeg har gået til meget terapi før, men det er første gang, jeg rent faktisk har fået nogle virkeligt effektive værktøjer.”

Mand i 40’erne

 

 

Det siger andre om det gratis onlinekursus
“Hvad enhver bør vide om angst”

Hej Lotte

Jeg synes dit gratis kursus er virkelig godt. Du beskriver angsten så enkelt og forståelig og på en ny og anderledes måde. Jeg har fået et anderledes og meget bedre indblik i angst og hvordan man kan arbejde med det. Du kommer med enkle og meget konkret forslag til hvordan man kan gribe det an. Det er rart at høre at man ikke kan gøre for det og med sin fornuft få det til at holde op, men at det mere drejer sig om at lære sin hjerne at fungere anderledes. Jeg har købt din bog Bekymringsfælden, som er god hvis man vil prøve at arbejde med sin angst.

Lise

 

Tak for dit onlinevideokursus om angst.

Du er meget konkret og kontant, og det kan jeg godt lide, at det ikke bliver for langhåret og pædagogisk. Jeg har lært noget og fået repeteret noget andet. Og jeg har grinet af mig selv, når jeg har læst beskrivelsen af generaliseret angst. Den bedste video er nok den om hvordan man reagerer på angst tanker, jeg kan godt se, at hvis jeg prøver at lade som om de ikke er der eller bliver bange for dem, duer det jo ikke…

Hilsen
Jeanette

Kære Lotte

Jeg har støvsuget nettet for viden om angst, og min sikkerhedsadfærd bragte mig til dig. Når man som angst er der, hvor nogen (helst nogle andre) bare må gøre noget for at tage det væk, toner du frem med myndighed og præcision. Og forklarer mig at jeg er i fuld gang med at vedligeholde angsten.

Jeg forstår at den ikke er farlig og at jeg ikke behøver tro på de katastrofer, min fantasi producerer. Det er et af de tricks, angst kan, og hjernens hormoner arbejder alligevel hurtigere end jeg kan nå at følge med. Så kan jeg jo egentlig lige så godt lave noget andet. Vaske op fx. Skrive en indkøbsseddel.

Onlinekurset fik mig til at købe dine online e-bøger som bruger samme myndighed og præcision. Og er enormt lette at forstå og bruge.

Dit nyhedsbrev er idag det eneste jeg abonnerer på, jeg har ikke brug for andre.

Ingen kan være i tvivl om at du forstår angst og jeg har 100 % tillid til at du ved, hvordan man lever med angst og gør noget ved den. Og det er altså en stor ros, for tillid er ikke noget man som angst sådan går og rutter med ?

Efter online kurset, gik jeg i gang med Bekymringsfælden og bruger worrytime-appen til at notere mine bekymringer og vide, at de har det fint der.

Jeg har desværre ikke pengepung til terapi, men får utrolig meget ud af dine online ressourcer og kan kun opfordre til at der kommer flere!

Mange hilsner
Mor til 2

 

Se mere om det gratis onlinekursus og download her >>

 

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...